top of page
ASTnov.png

Afektivna nevroznanost

Afektivna nevroznanost je področje, ki se ukvarja z iskanjem nevrofizioloških korelacij človeškega čustvovanja. Temeljni cilj AST pristopa je objektivni popis nevroloških procesov, ki generirajo različna čustvena stanja pri človeškem doživljanju sveta. Uporablja se nevrološka in biometrična oprema.

Odkrivanje prelomnih znanj in rešitev za dobrobit človeštva in trajnostno prihodnost planeta je kompleksno, kar zahteva različne raziskovalne pristope. 

Meritve perifernega živčnega sistema

Človek se na okolje odziva tudi s pomočjo perifernega živčnega sistema. Ta vključuje obrazno mimiko, dihanje, potenje in srčni utrip. Tovrstne meritve lahko izboljšajo natančnost ugotavljanja ugodja, hkrati pa tehnologija s svojo enostavnostjo, cenovno dostopnostjo in mobilnostjo omogoča razvoj biometričnih orodij za široko uporabo.

Psihološko in senzorično raziskovanje

Raziskovalni center razvija bogat nabor psiholoških, fenomenoloških in senzoričnih metodologij, ki predstavljajo močna samostojna orodja za raziskovanje človekove izkušnje in doživljanja. S pomočjo integracije družboslovnih in antropoloških pristopov center raziskuje tudi vpliv širšega kulturno-družbenega konteksta na doživljanje.

Umetna inteligenca in strojno učenje

 Ključni lastnosti raziskovalnega centra AST sta hitrost in obseg. Zajem možganske in telesne aktivnosti ter vedenjskih podatkov se izvaja dnevno, vse dni v letu. Rezultat tega so velike baze standardiziranih podatkov, ki so primerne za analizo s pomočjo najnovejših pristopov na področju umetne inteligence.

AII2.jpg

Obogatena in virtualna resničnost

Obogatena in virtualna resničnost imata potencial, da bosta v prihodnosti fundamentalno spremenili naše polje izkušenj in odnos do sveta. Cilj raziskovalnega centra AST je spremljati in soustvarjati ključne premike na tem področju in omenjene tehnologije uporabiti za razvoj trajnostnih rešitev.

bottom of page