top of page
ASTnov.png

Fokus 

raziskovanja

 Poglobljeno raziskovanje mehanizmov ugodja je ključno za oblikovanje trajnostnih rešitev, ki jih bodo ljudje spontano sprejeli. Samo tako je mogoče razumeti kaj posameznike motivira in zagotoviti trajno spremembo vedenja na širši ravni, ki bo imela pozitivne učinke za naš planet in našo prihodnost.

Biometrično raziskovanje občutkov in čustev

Kaj so čustva? Kaj so občutki? Kako nastajajo čustva? Kako doživljamo čustva? Kateri biološki procesi pri tem sodelujejo? Kako na naše doživljanje vpliva kontekst, v katerem se nahajamo? Kako lahko te biološke procese merimo, spremljamo in spreminjamo? Kako? Preberi tukaj!

#čustva, #občutki, #nevroznanost, #biologija, #matematika, #kognitivna znanosti, #psihologija, #analitika

1

Trenuten način pridelave in potrošnja hrane sta za planet nevzdržna. Živinoreja zasede kar 83% svetovne obdelovalne zemlje, pri tem pa človeštvu prinese zgolj 18% kalorij. Zmanjšanje porabe mesa in mlečnih izdelkov je največ kar lahko kot posamezniki storimo za planet. AST s pomočjo različnih pristopov išče načine za zmanjšanje globalne porabe mesa in mlečnih izdelkov. Cilj je svetu ponuditi trajnostne rešitve problema prehranjevanja, ki bodo zdrave in okusne.

Zaznava in doživljanje hrane

2

#hrana, #senzorika, #fenomenologija, #intervjuji, #kultura, #vonj, #okus, #kontekst

Prehransko hekanje

Obstoječi pristopi razvoja na področju prehrane delujejo na ravni komponent in kemičnih gradnikov okusa. AST gre globlje in upošteva odziv možganov/telesa na posamezne gradnike jedi. Tako je mogoče ugotoviti, katere dimenzije so ključne za všečne in zdrave jedi. Z data-driven pristopom razvijamo boljše oblike hrane in pijače ter izdelke povezane s prehranjevanjem in boljšim počutjem ljudi.

3

#hacking, #VR, #immersive, #future, #novahrana, #optimizirano, #nadgrajeno, #izkušnja

bottom of page